מתכונים

מוס פיסטוק עם אינסרט אמרנה על בסיס של פאי פיסטוק וקרם פיסטוק אפוי ואמרנה

מרכיבים בצק פריך:

 500 גר' קמח

200 גר' אבקת סוכר

70 גר' אבקת שקדים

300 גר' חמאה בקיץ אנחנו נוריד את הכמות של החמאה ל- 280 גר' קרה

2 גר' מלח ים אטלנטי

100 גר' ביצים (כ-2 ביצים בגודל מדיום)

 

אופן הכנה

במעבד מזון אנחנו נכניס את כל המוצרים ביחד, מלבד הביצים נערבב הכל עד לקבלת פירורים דקים לוודא שקיבלנו תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. משטחים בין שני דפי נייר אפיה ומקררים לפחות שעתיים. לאחר מכן מרדדים לעובי של 3מ"מ חותכים לגודל הרצוי עם חוטכן ומכניסים לטבעת אפיה בקוטר 8 ס"מ ומקררים.

 

קרם פיסטוק אפוי

100 גר' חמאה

100 גר' אבקת סוכר

100 גר' שקדים מולבן טחון

100 גר' ביצים

20 גר' קמח

20 גר' ליקר דובדבן

36 גר' מחית 100% פיסטוק של מאסטר מרטיני

 

אופן הכנה :

במיקסר מכניסים כל החומרים מלבד הביצים מערבבים בהילוך איטי עד לקבלת מסה אחידה ,מכניסים את הביצים אחד אחד ומעבירים להילוך בינוני וממשיכים  לערבב כ-2 דקות . מקררים כשעה ומזלפים בתור הקלתית של הבצק פריך, מסדרים על הקרם דובדבני אמרנה. אופים כ-15 עד 20 דקות

 

מוס פיסטוק

10 גר' של סוכר אינברטי

40 גר' של קצפת צמחית Monna Lisa

25 גר' של מסה ג'לטין 1:5

25 גר' מחית 100% פיסטוק של מאסטר מרטיני

200 גר' של Monna Lisa מוקצף למרקם יוגורט

 

אופן הכנה :

מחממים את הקרם והסוכר אינברטי ביחד לחום של 60 מעלות מוסיפים את המסה ג'לטין והמחית פיסטוק מקררים ל-35 מעלות  ומקפלים לבפנים את השמנת מונה ליסה מוקצפת, יוצקים בתבנית חצי עיגול של דמרלה בקוטר 75 מ"מ מקפיאים.

 

ציפוי פיסטוק

100 גר' שוקולד בטעם פיסטוק של מאסטר מרטיני

20 גר' חמאת קקאו או 15 גר' שמן קנולה

10 גר' מחית 100% פיסטוק של מאסטר מרטיני

20 גר' פיסטוק גרוס וקלוי

 

אופן הכנה

להמיס את השוקולד והחמאת קקאו או השמן

לחבר הכול עם המחית פיסטוק והפיסטוק הגרוס לקרר ל-28 עד 32 מעלות ולצפות את המוס הקפוא, להניח על הפאי ולקשט

 

נ.ב : ניתן גם להגיש את הפאי מצופה ללא המוס רק עם הציפוי

 

סר שוקולד פיסטוק לוז ושקדים

375 גר' של ממרח צ'יארה כרמית קקאו

355 גר' של שוקולד לבן כרמית קקאו

75 גר' של מחית פיסטוק

150 גר' פיסטוק גרוס וקלוי

40 גר' שקד מולבן פרוס וקלוי

 

אופן הכנה

בקערה על אמבט מים מכניסים את כל החומרים ביחד חוץ מהפירות היבשים הקלויים .

שהמסה מומסת מוסיפים את הפירות יבשים יוצקים בתבנית בעובי של 2 ס"מ ומקררים במקרר עד לקירור מלא .לאחר מכן מצפים עם הציפוי מקררים וחותכים למנות.

 

ציפוי פיסטוק

100 גר' מחית ציארה

30 גר' חמאה קקאו

30 גר' שוקולד לבן

10 גר 'מחית פיסטוק

 

אופן הכנה:

ממיסים הכול ביחד מקררים ל-27 מעלות ומצפים