מתכונים

ממתק שוקולד שקדים ומרציפן בניחוח תפוז

 

חומרים לכ-25 קוביות, בתבנית בגודל 22X14 ס"מ.

 

למרציפן:

200  גרם שקדים מולבנים

100  גרם אבקת סוכר

1  כף מים

1 כף מיץ תפוזים טרי

1/2  כפית קליפת תפוז מגוררת

 

לשוקולד:

3  טבלאות (255 גרם) בטעם שוקולד חלב של "כרמית קקאו"

2  כפות קרם קוקוס או 1 כף חלב שקדים

1  כפית שמן קוקוס (לא חובה)

1/2  כפית קליפת תפוז מגוררת

 

אופן הכנה :

+  טוחנים את השקדים במעבד מזון עם להב פלדה, עד שמתקבלת אבקה אחידה.

+ מוסיפים לשקדים הטחונים אבקת סוכר, מים, מיץ תפוזים וקליפת תפוז וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת לבצק. אם עדיין יש פירורים, ממשיכים לטחון עוד קצת ואם צריך מוסיפים עוד כף מים.

+ מעבירים את המרציפן לתבנית ומשטחים באמצעות האצבעות. מכסים בניילון נצמד ושומרים בצד.

+ שוברים את טבלאות השוקולד למשולשים ומניחים בסיר קטן. מוסיפים קרם קוקוס או חלב שקדים, שמן קוקוס וקליפת תפוז וממיסים מעל להבה קטנה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק. אפשר להמיס גם מעל מים רותחים (בן מארי) או במיקרו.

+  יוצקים את תערובת השוקולד על המרציפן שבתבנית ומשטחים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים, להתגבשות.

+ חותכים את הממתק לקוביות ומגישים. את מה שנותר, שומרים בכלי סגור במקרר.

 

קרדיט: אורי שביט