עוגה גבינה קרה עם שוקולד לבן על בסיס של ביסקוויט שקדים ללא קמח
ביסקוויט שקדים ללא קמח
130 גר מרציפן 50% מינימום
1 ביצה מדיום
40 גר' חמאה מומסת קרה
קצת מחית וניל
גרידה של חצי תפוז
אופן הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את המרציפן שחיממנו כ-30 שניות במיקרוגל כדי לרכך אותה ומתחילים להקציף מוסיפים את הביצה טרופה בהדרגה ולאחר מכן את החמאה המומסת ממשיכים להקציף כ-3 דקות בהילוך גבוה מכניסים לטבעת אפיה קוטר 20 מרופדת בנייר אפייה וסגורה בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דקות ב-180 מעלות, מקררים ומכניסים למקפיא כ-1 שעה
מוס גבינה ושוקולד לבן
77 גר' שמנת מתוקה
205 גר' שוקולד לבן מאסטר מרטיני או כרמית
28 גר' חמאה
50 גר' סוכר
350 שמנת מתוקה מוקצפת (במרקם יוגורט)
35 גר' מסה ג'לטין 1:5
700 גר' גבינה 9% שומן
אופן הכנה :
להרתיח את השמנת המתוקה ולשפור על השוקולד הלבן המומס להוסיף את החמאה ולערבב בבלנדר מוט, בנפרד מקציפים את השמנת מתוקה ושומרים אותה במקרר עד רגע השימוש .
בקערה נפרדת מכניסים את הגבינה עם הסוכר ומערבבים עד להמסה של הסוכר.
מוסיפים את המסה ג'לטין המומסת לתערובת של הגבינה והסוכר, מוסיפים את המסה שוקולד, שמנת וחמאה עדיין על המים מערבבים לבסוף ומקפלים לתוך את השמנת המתוקה המוקצפת יוצקים על הבסיס שקדים מקפיאים לילה שלם.
גאנש שוקולד לבן ותות שדה
100 גר' שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד לבן מאסר מרטיני
120 גר' שוקולד תות שדה מאסטר מרטיני
אופן הכנה :
להרתיח את השמנת המתוקה לשפוך על שני סוגי השוקולד לערבב בעזרת בלנדר מוט לקרר ל-45 מעלות לצפות את העוגה הקפואה לקשט בפניני שוקולד ותותים טריים.