עוגת זברה
רכיבים
תבנית קפיצית של 24 סמ גובה 6 סמ
210 גר' ביצים
350 גר' סוכר
קורט וניל
קורט מלח
150 גר' חמאה מומסת
100 גר' שוקולד מריר כרמית קקאו 60% / 70% מוצקי קקאו
70 גר' שמן חמניות
260 גר' קמח
חצית כפית אבקת אפיה
200 גר' שמנת חמוצה
אופן הכנה
נחמם תנור ל-175 מעלות
בקערת המיקסר נקציף את כל הנוזלים עם הסוכר
נוסיף את השמנת החמוצה, קמח ואבקת אפיה לאחר שערבבנו ביחד
נמשיך בערבוב עד לעיסה אחידה ולא יותר
נעביר 1/2 מהבלילה לקערה נפרדת ונוסיף לה 100 גר' שמנת ו-100 גר' שוקולד מריר ונערבב היטב ידנית.
נשמן את התבנית העגולה ונמזוג למרכזה כוס מהבלילה הבהירה, במרכז הבלילה הבהירה נמזוג כוס מהבלילה הכהה ונמשיך כך, בכל פעם כוס מבלילה בהירה / כוס מבלילה כהה עד שתיווצר לנו עוגת זברה עגולה.
אופים את עוגת הזברה בתנור שחומם מראש למשך כ-45 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם שהוחדר למרכז יוצא יבש
בתיאבון…..